+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Direktor Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

29.11.2013.godine Novosti

Na Pravnom fakultetu 27.11.2013. godine održana je tribina „Pravi ljudi na pravom mestu“ u okviru kursa Sistem bezbednosti Republike Srbije. Gost tribine bio je gospodin Svetko Kovač direktor Vojnobezbednosne agencije.

U prepunom amfiteatru studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i njihovi gosti sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu pažljivo su slušali predavanje gospodina Svetka Kovača, koji im je na veoma interesantan način predstavio rad Vojnobezbednosne agencije, kao i reforme kroz koje je prošla od osnivanja do danas.

Direktor Vojnobezbednosne agencije studentima je predstavio i neke od akcija i uspeha koji su postignuti  poslednjih godina. Takođe, prisutnima je predstavljen i proces kroz koji je potrebno da prođu ukoliko žele da se zaposle u VBA. Nakon predavanja usledila su veoma zanimljiva pitanja prisutnih, a Svetko Kovač je na svako pitanje dao iscrpan odgovor.

Po završetku diskusije direktor VBA je u znak zahvalnosti poklonio Fakultetu svoju monografiju „Vojna služba bezbednosti u Srbiji“ koju je primio prof. dr Zoran Pavlović Šef krivičnopravne katedre Pravnog fakulteta.

Nakon toga usledilo je neformalno druženje u prijatnom ambijentu gde su dogovorene dalje mogućnosti saradnje između Pravnog fakulteta i Vojnobezbednosne agencije, a sledeći korak će biti poseta studenata i predstavnika Fakulteta sedištu Vojnobezbednosne agencije.

logo