+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Poštovane koleginice i kolege,

svečani prijem brucoša održaće se 3.10.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe sa početkom u 11h. Nakon pozdravnih govora i otvaranja školske godine od 11:30h u Geri Karolja 3 biće održana izložba u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajedniciama i podeljeni udžbenici za sve studente.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe organizovao je XIX međunarodni naučni skup "Pravnički dani - prof. dr Slavko Carić" na temu „Pravo, nauka i društvo – aktuelna pitanja i perspektive“ koji je održan 23.09.2022. godine u amfiteatru Fakulteta.

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe VŠJ Subotica upriličeno je predavanje pod nazivom "Sprečavanje prevara u privredi". Tom prilikom, čelnicima javnih preduzeća i velikih sistema predstavljeni su neki od najčešćih primera iz sudske prakse, kao i mehanizmi za sprečavanje tih prevara.

Institut za uporedno pravo u Beogradu i Pravni fakultet Univerziteta u Кragujevcu raspisuju konkurs za najbolji naučni rad mladih istraživača/ca, studenata/inja doktorskih studija i doktora/ki nauka, na temu:

„Pravni izazovi digitalnog doba – pogled u budućnost“

Tri najbolja rada po oceni stručnog žirija (čiji će članovi biti profesori pravnih fakulteta i naučnici Instituta za uporedno pravo) biće nagrađena nagradom „Dr Stefan Andonović (1991-2021)“

OBRAZLOŽENJE: Cilj organizovanja konkursa jeste podsticanje naučnog stvaralaštva, pre svega, mladih istraživača/ca, studenata/inja doktorskih studija i doktora/ki nauka.

PRAVNI FAКULTET UNIVERZITETA U КRAGUJEVCU
INSTITUT ZA UPOREDNO PRAVO BEOGRAD

U okviru Erazmus+ programa mobilnosti, prof. dr Valentina Ranaldi sa Univerziteta „Nikolo Kuzano“ iz Rima je posetila Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Cilj posete se odnosio kako na realizaciju nastavnih aktivnosti, tako i na sagledavanje mogućnosti unapređivanja saradnje između dve institucije. Prof. dr Valentinu Ranaldi su ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe primili prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj, prof. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr Vladimir Medović i prof. dr Sanja Škorić. Tom prilikom razmenjana su iskustva u pogledu odvijanja nastavnog procesa na obe institucije i sagledane su mogućnosti zajedničkog učešća na međunarodnim projektima. O načinima unapređivanja saradnje u sferi Erasmus programa mobilnosti, prof. dr Valentina Ranaldi je razgovarala sa Erasmus koordinatorom Univerziteta, Tamarom Staparski. Tokom posete profesorka Ranaldi je održala predavanja studentima treće godine na temu „Zaštita ljudskih prava u pravnom sistemu Evropske unije“ u okviru predmeta Međunarodna zaštita ljudskih prava.

U svečanoj sali Beogradskog rektorata 3. i 4. juna održana je prva međunarodna konferencija po nazivom: “Religion and Social Processes in Southeast Europe” koju su organizovali Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Institut za Evropske studije Beograd i Evropski institut za strateške studije iz Ljubljane.

Dvanaesto takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 31. maja 2022. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu učestvovali su na okruglom stolu na temu „Izazovi u visokom obrazovanju tokom pandemije COVID-19“ koji je održan je 11. maja 2022. godine u svečanoj sali Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

logo