+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Tribina Jose Sanchez

05.06.2013.godine Novosti

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu u okviru tribine „Pravi ljudi na pravom mestu“ prof. dr Jose Sanchez, profesor se Višeg Kubanskog instituta za internacionalalne odnose „Raúl Roa García“ i bivši ambasador Kube u Srbiji, održao je predavanje na temu „Diplomatija i jedna od njenih modernih manifestacija: biznis diplomatija“.

Pred prepunim amfiteatrom prof. dr Jose Sanchez je na osnovu iskustva od preko 40 godina u oblasti diplomatije, predočio kako je globalizacija uticala na diplomatske odnose i kako je pojava transnacionalnih i multinacionalnih korporacija izazvala potrebu za novim oblikom odnosa države sa okruženjem. Pored toga, gost Univerziteta Privredna akademija je osvrnuo se i na primenu biznis diplomatije kako u Srbiji, tako i u svetu. Nakon predavanja prof. dr Jose Sanchez odgovorio je na brojna pitanja studenata i ostalih prisutnih na tribini.

Prof. dr Jose Sanchez je član Kubanske asocijacije za Ujedinjene Nacije, Kubanske asocijacije za međunarodno pravo i mnogih drugih naučnih i istraživačkih organizacija, a u periodu od 2001-2006. godine bio je ambasador Kube u Srbiji nakon dugogodišnjeg rada u oblasti diplomatije. Od naredne godine prof. dr Jose Sanchez će postati i deo kolektiva Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, velika mu je čast da predstavlja Kubu u Srbiji i da dalje razvija veze sa Srbijom , jer su Srbija i Kuba su povezane na mnogo načina kroz istoriju

logo