+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Poseta Zambiji u okviru Erasmus+ International Credit Mobility - KA 171 programa

27.11.2023.godine Novosti

Poseta Zambiji realizovana je u okviru Erasmus+ International Credit Mobility - KA 171 programa. Kao sastavni deo ove mobilnosti, dr Dalibor Krstinić, vanredni profesor Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, održao je predavanja iz oblasti Porodičnog prava sa komparativnom analizom pojedinih instituta navedene oblasti.

Prof. dr Dalibor Krstinić istakao je sledeće: “Predavanja su organizovana i održana pred prepunim amfiteatrom škole prava u okviru University of Lusaka (UNILUS) u Zambiji, sa izuzetnom interakcijom sa studentima koji su sa nestrpljenjem iščekivali novo predavanje, sa željom da nauče nešto više o našoj kulturi i zemlji iz koje dolazim. U nekoliko kratkih crta možemo slobodno reći da slike ne mogu dočarati u punom obimu naše impresije sa ovog fantastičnog putovanja. Imao sam priliku upoznati jedan potpuno drugi svet, toliko sličan a opet toliko različit od svega što sam do sada imao priliku videti. Svet kontrasta, i svet netaknute prirode, nasmejanih lica na svakom koraku. Kolege sa UNILUSA ugostili su me u periodu od 7.11. do 12.11.2023. godine nakon oficijelnog prijema od strane njihove uprave, i nakon održanih svakodnevnih formalnih aktivnosti, imao sam priliku iskusiti kako izgleda zambijsko gostoprimstvo. Kolege sa UNILUSA i pored svojih dnevnih obaveza, potrudile su se da maksimiziraju moje impresije tokom ovog kratkog boravka. Između ostalog, posetili smo i Nacionalni park Chaminuka, koji je na mene ostavio najlepši utisak. Pored divnog celodnevnog druženja sa ovim divnim ljudima sa UNILUSA, imali smo priliku osetiti pravi duh Afrike. Kako izgleda kada ogreje pravo afričko sunce, kako izgleda susret sa životinjama koje do tada mogli smo videti samo na razglednici ili u nekom zoološkom vrtu. Zaista jedan potpuno drugačiji osećaj slobode, prostranstva i onog osećaja gde se sve stapa sa prirodom. Iskustvo, koje po mom mišljenju svakako treba ponoviti".

logo