+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

SVEČANO DODELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE ESEJE NA KONKURSU "LEX LIBERTAS"

03.07.2023.godine Novosti

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u petak 30. juna 2023. godine održana je svečana dodela nagrada u okviru konkursa “Lex librtas” za najbolji esej na temu “Kultura je moje pravo”. Nagrađeni su najbolji eseji u kategoriji studenata i u kategoriji maturanata.

Prof. dr Sanja Škorić istakla je da se glas kulture i te kako čuje i da je mladi prenose, kao i da je uz izuzetno interesovanje studenata i maturanata za učešće ,,Lex Libertas'' realizovan po treći put u saradnji sa udruženjem ,,Idejna mreža."

U kategoriji studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prvo mesto osvojila je Biljana Milenković, studentkinja četvrte godine, na drugom mestu našla se Jana Zečević, dok je treće mesto zauzela Mirjana Korov. Specijalne nagrade uručene su: Jeleni Mladenović, Uni Vukadinović i Sanji Todić, a specijalne pohvale Stefanu Tasiću, Tamari Filić, Petru Pavloviću, Nebojši Vukovu i Anastasiji Tasić. U kategoriji maturanata najbolji esej napisala je Jelena Žakula iz Nadalja, drugo mesto je osvojio esej Maše Stojanović, dok je treća nagrada otišla u ruke Koste Petrovića.

Pobednici su osvojili sjajne nagrade! U prvoj kategoriji I (studenti) nagrada je bila Laptop, II - Tablet, a III - 10% popusta na školarinu ili 150 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. U drugoj kategoriji (maturanti) I nagrada je iznosila 50% popusta na školarinu, II - 40% popusta na školarinu, III nagrada - 30% popusta na školarinu, s tim da je maturantima pružena prilika da umesto popusta na školarinu dobiju novčanu nagradu.

U malim pauzama između čitanja nagrađenih eseja, prisutne su zabavljali Nenad Neša Živkov, glavni i odgovorni urednik književnog kluba DIS i član Društva književnika Vojvodine koji je čitao aforizme, zatim kantautor Goran Jović, Milena Aliđukić iz grupe Štim srca koja je izvela dve numere, a poeziju je čitala Jelena Lazarević, predsednica književnog kluba DIS.

Video

logo