+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studentska praksa u Višem sudu u Novom Sadu

13.12.2022.godine Novosti

Studenti treće godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu su u okviru nastave na predmetu Krivično procesno pravo – opšti deo učestvovali u programu studentske prakse na krivičnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u periodu od 28. novembra – 9. decembara 2022. godine.

Glavni koordinator studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu bila je viši sudijski pomoćnik Maja Deman, a sudija mentor dvonedeljne prakse i programa studija slučaja, bio je dr Vidoje Mitrić.

Program studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu je započeo upoznavanjem studenata sa delokrugom rada i nadležnostima Višeg suda u Novom Sadu, kao i preliminarnom podelom zadataka za simulaciju suđenja koja se, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, održava po završenom programu studentske prakse. Studenti su prvog dana prakse prisustvovali predavanjima iz oblasti prvostepenog krivičnog postupka koje je održao sudija mentor dr Vidoje Mitrić. Takođe, studenti su imali priliku da se upoznaju i sa materijom koja se tiče prethodnog postupka, a kroz predavanje sudije za prethodni postupak Tatjane Đurašković. U toku dvonedeljne prakse, studenti su prisustvovali glavnim pretresima u postupcima za brojna krivična dela. Poslednji dan prakse bio je posvećen simulaciji suđenja, koja je realizovana u sudnici 228 Višeg suda u Novom Sadu.

Studentsku praksu u Višem sudu u Novom Sadu, organizovala je prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku i profesor na predmetu Krivično procesno pravo – opšti deo.

logo