+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Drugi ciklus studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu

12.01.2022.godine Novosti

U periodu od 29. novembra do 10. decembra 2021. godine održan je drugi ciklus studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu u okviru predmeta krivično procesno pravo.

Kao i tokom prvog ciklusa studentske prakse, sudije predavači i mentori na krivičnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu bili su sudija u prvostepenom postupku dr Vidoje Mitrić i sudija za prethodni postupak Svetimir Popović. Koordinator i komentor u toku trajanja prakse našim studentima bila je viši sudijski saradnik Maja Deman. Studentima treće godine koji su pohađali drugi ciklus prakse ispred Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu predvanja je održao tužilački pomoćnik Milan Sremčev.

Studenti su i ovaj put, u toku dvonedeljne prakse, prisustvovali ročištima na više od 10 krivičnih postupaka za teža krivična dela. Takođe, upoznali su se sa radom Višeg suda u Novom Sadu i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu. Poslednji dan prakse bio je posvećen simulaciji suđenja.

Organizatori i koordinatori studentske prakse ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe bili su: Prof. dr Jelena Matijašević, redovni profesor, Savetnica dekana za nastavna i nenastavna pitanja i Msr Jelena Lukavac, asistent i advokat.

logo