+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Održan XVII međunarodni naučni skup ,,Pravnički dani - prof. dr Slavko Carić’’

29.09.2020.godine Konferencije

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je uz mere zaštite od Covid-19 virusa, organizovao XVII međunarodni naučni skup ,,Pravnički dani - prof. dr Slavko Carić" na temu ,,Uloga države i prava u 21. veku’’ koji se održao 25. septembra 2020. godine na Fakultetu.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević pozdravio je tim povodom učesnike: ,,Veliko mi je zadovolјstvo što sam danas na Univerzitetu Privredna akademija, koji je jednim projektom međunarodne konferencije, već sedamnaest godina u kontinuitetu, pokazao da razume logiku visokog obrazovanja. Ona naime, počiva na naučnoistraživačkoj delatnosti i mora biti internacionalizovana, ali s druge strane i primenjivog karaktera, dakle da bude u funkciji razvoja društva“, istakao je sekretar prof. dr Zoran Milošević.

,,Na ovogodišnjem skupu smo hteli da postignemo dva cilja. Pre svega smo hteli da se setimo osnivača i prvog dekana Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Slavka Carića, vodećeg stručnjaka u oblasti privrednog prava u bivšoj Jugoslaviji. Drugi cilj je ukazivanje značaja teme, istakao je prof. dr Mirko Kulić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Eminentni naučnici, profesori, pravni stručnjaci iz prakse, privrede i pravosuđa u našoj zemlji i sedam zemalja iz inostranstva, bili su učesnici naučnog skupa sa preko 45 radova.

Konferencija je bila otvorena i za studente i sve zainteresovane da prisustvuju i učestvuju u njenom radu.

logo