+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studentska praksa u Osnovnom sudu u Novom Sadu

13.12.2019.godine Novosti

Studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu su u okviru nastave na predmetu Krivično procesno pravo učestvovali u programu studentske prakse organizovanom u Osnovnom sudu u Novom Sadu u periodu od 2. do 6. decembra 2019. godine.

Tokom studentske prakse u trajanju od nedelju dana, studenti su imali mogućnost da svoje teorijsko znanje praktično provere, prateći svakodnevna suđenja za sva krivična dela iz nadležnosti Osnovnog suda, u kojima javnost nije isključena. Pohađanjem studentske prakse, studenti su stekli priliku da testiraju i nadograde svoje pravničko znanje diskutijući sa sudijama u krivičnom odeljenju suda koji su sa zadovoljstvom odgovarali na sva postavljena pravna pitanja i nedoumice.

Organizovana studentska praksa je nastavak uspešne saradnje Osnovnog suda u Novom Sadu i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, koja je još jednom pokazala volju i zajednički cilj obe institucije da se studenti, budući pravnici, što bolje osposobe za budući rad u pravosuđu.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe izražava zahvalnost na veoma lepoj saradnji predsednici Osnovnog suda u Novom Sadu, sudiji Tamari Radović i sudiji mentoru u okviru studentske prakse Dušanu Dakiću, inače sudiji u krivičnom odeljenju Osnovnog suda, na organizovanoj i realizovanoj sudskoj praksi.

Studentsku praksu u Osnovnom sudu u Novom Sadu, organizovale su prof. dr Jelena Matijašević Obradović, profesor na predmetu Krivično procesno pravo i Savetnica dekana za nastavna i vannastavna pitanja, kao i advokat Jelena Lukavac, saradnica na predmetu Krivično procesno pravo.

logo