+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

ODRŽAN SPECIJALISTIČKI KURS: "DOKAZIVANJE U KRIVIČNOM POSTUPKU-OSNOVI KOJI ISKLJUČUJU POSTOJANJE KRIVIČNOG DELA"

09.12.2019.godine Novosti

Specijalistički kurs „Dokazivanje u krivičnom postupku – osnovi koji isključuju postojanje krivičnog dela“ održan je 06. decembra 2019. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Kurs je organizovan okviru Centra za edukaciju i specijalističke kurseve koji je na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe obrazovan 2008. godine, i u okviru kog su do sada organizovani veoma interesantni i značajni kursevi i seminari, sa ciljem omogućavanja dodatne edukacije i profesionalnog osposobljavanja iz različitih oblasti prava, svim zainteresovanim licima.

Ističući značaj svakog dodatnog vida profesionalnog usavršavanja, prisutne goste, polaznike specijalističkog kursa i uvažene predavače, pozdravili su prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, kao i prof. dr Jelena Matijašević Obradović, savetnica dekana za nastavna i vannastavna pitanja - organizator i rukovodilac kursa.

Predavanja u okviru specijalističkog kursa održali su Aleksandra Lučić Pfajfer – zamenica Višeg javnog tužioca u Novom Sadu, sudija Tamara Radović – predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu, Dr Vidoje Mitrić, sudija Višeg suda u Novom Sadu, Dr Slobodan Drakić, specijalista psihijatrije, Predrag Bogovac – advokat u Novom Sadu i Maja Deman - viši sudijski pomoćnik u Višem sudu u Novom Sadu.

Specijalistički kurs je okupio veliki broj polaznika. Pored studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe sa osnovnim, master i doktorskih studija, za pohađanje kursa se opredelio i značajan broj studenata sa drugih visokoškolskih institucija, advokata, te advokatskih i sudskih pripravnika.

Pored polaznika, specijalističkom kursu su prisustvovali i uvaženi gosti iz advokature, Osnovnog i Višeg Suda u Novom Sadu i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

logo