+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Održan XVI međunarodni naučni skup

02.10.2019.godine Novosti

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu organizovao je XVI međunarodni naučni skup "Pravnički dani - prof. dr Slavko Carić" na temu „Pravo i digitalne tehnologije “ koji se održavao od 26. do 28. septembra 2019.godine u Media Info Centru, Spens u Novom Sadu.

„Pravnički dani – Prof. dr Slavko Carić“ su međunarodni naučno stručni skup koji Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu organizuje već šesnaest godina, a ove godine na skupu je učestvovalo preko 100 autora, od kojih je bilo oko 20 učesnika iz inostranstva i to iz Rusije, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, BIH i Hrvatske. ,,Na ovogodišnjem skupu smo hteli da postignemo dva cilja. Pre svega smo hteli da se setimo osnivača i prvog dekana Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Slavka Carića, vodećeg stručnjaka u oblasti privrednog prava u bivšoj Jugoslaviji. Drugi cilj je ukazivanje značaja informacionih tehnologija u pravu.’’- istakao je prof. dr Mirko Kulić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Eminentni naučnici, profesori, pravni stručnjaci iz prakse, privrede i pravosuđa u našoj zemlji i inostranstvu bili su učesnici naučnog skupa. Istaknuto je da su informacione tehnologije prisutne u svim oblastima prava, zastupljene su u upravnom postupku, krivičnom postupku itd.

Konferencija je bila otvorena i za studente i sve zainteresovane da prisustvuju i učestvuju u njenom radu.

logo