+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Svečanost povodom uspešnog završetka Visokih studija bezbednosti i odbrane

19.07.2019.godine Novosti

Dr Zoranu S. Pavloviću, redovnom profesoru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i šefu krivičnopravne katedre, na svečanosti povodom uspešnog završetka Visokih studija bezbednosti i odbrane organizovanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije dana 5. jula 2019.godine izaslanik Predsednika Republike Srbije uručio je srednjovekovni srpski mač.

Profesoru Pavloviću mač je uručen kao polazniku 8. Klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, najvišeg nivoa karijernog obrazovanja u Ministarstvu odbrane RS na Univerzitetu odbrane u Beogradu, u kojoj se jednom godišnje organizuje najelitni nivo usavršavanja za državne službenike i oficire Vojske Srbije.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Republike Srbije i zemalja regiona za visoke dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Osmu klasu Visokih studija bezbednosti i odbrane završilo je ove godine devet polaznika - pet iz državnih institucija i vladinih organizacija Republike Srbije, tri pripadnika Vojske Srbije i jedan pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Profesor Pavlović je 1.12. 2016.stupio na dužnost kao Pokrajinski zaštitnik građana ombudsman u APV, a svojim ličnim primerom pokazuje kako je neophodno permanento raditi na naučnom, ličnom i stručnom usavršavanju.

logo