+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Promocija knjige profesora Randall S. Abate na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

19.06.2019.godine Novosti

U amfitetatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, 17.6.2019. godine profesor Randall S. Abate, Monmouth University USA, stručnjak iz oblasti ekološkog prava održao je predavanje i prezentaciju knjige ,,Klimatske promene, očuvanje budućih generacija, prirode i prirodnih resursa’’ čiji je autor.

U Svečanoj sali Univerziteta Privredna akademija, pre samog predavanja, održan je sastanak kojem su prisustvovali prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta, profesor Randall S. Abate, prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj i doc. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Profesor Abate je izdao pet knjiga i više od trideset novinskih članaka i poglavlja iz oblasti prava, na temu životne sredine. Gospodin Abate je na predavanju istakao problem globalnog zagrevanja koji ima uticaj na sve kontinente i značaj zaštite, onih koji ne mogu da govore u svoje ime, u okviru zakona o zaštiti životne sredine. Govorilo se o tužbama protiv država i multinacionalnih kompanija, koje doprinose negativnim globalnim klimatskim promenama.

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe su pokazali izuzetno interesovanje za aktuelnu temu. Profesor Abate je sa zadovoljstvom odgovorio na postavljena pitanja dok je diskusija sa studentima nastavljena odmah posle predavanja.

logo