+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Poseta studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Poreskoj upravi u Novom Sadu

23.05.2019.godine Novosti

Sa ciljem edukacije i upoznavanja studenata sa poslovima i zadacima Poreske uprave, 17.5.2019., studenti Pravnog fakulteta su zajedno sa prof. dr Radicom Šipovac posetili Poresku upravu u Novom Sadu i prisustvovali radnoj praksi.

Ceneći poslove i zadatke Poreske uprave, kao organa državne uprave, sa ciljem informisanja studenata i upoznavanja sa praktičnim delom poslovanja, unapređenja komunikacije sa obveznicima i podizanja poreske kulture, odobrena je poseta studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Cilj posete bio je da se studenti upoznaju sa radom i razvojnim potencijalima Poreske uprave. Studenti su informisani o organizacionoj strukturi i opisu funkcija, javnosti rada i opisom poslova i nadležnosti organizacionih jedinica Poreske uprave. Bliže su objašnjena ovlašćenja, obaveze i načini postupanja, pregled i obim zakonskih propisa koje primenjuje Poreska uprava, kao i usluge koje pruža zainteresovanim licima. Objašnjen je postupak po žalbama komitenata na poreska upravna akta, podaci o prihodima i rashodima, javnim nabavkama, podaci o isplaćenim platama i drugim primanjima, vrstama informacija, postupak pristupa informacijama od javnog značaja i drugo.

Studente je primio i pozdravio direktor Poreske uprave Novi Sad i poželeo im dobrodošlicu.

Zahvaljujemo na dobrodošlici i profesionalnom pristupu zaposlenih u ovoj ustanovi i nadamo se zajedničkoj obostranoj saradnji i u narednim godinama. – izjavila je profesorka Šipovac.

logo