+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Konferencija u Privrednoj komori Srbije

22.03.2019.godine Konferencije

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prošle godine uspešno je realizovao naučno-istraživački projekat Istraživanje potencijalnih depozitnih sistema ambalaže za tečnosti primenjivih u Republici Srbiji, koje je finansiralo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Izrađena je i finalna studija Istraživanje potencijalnih depozitnih sistema za ambalažu za piće koji mogu biti implementirani u Republici Srbiji, koja predstavlјa osnovu za početak nacionalnog dijaloga na ovu temu.

Pomenuta studija, kao i sam naučno-istraživački projekat predstavlјeni su na konferenciji održanoj u Privrednoj komori Srbije, a na kojoj su govorili: Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Filip Abramović, pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine, prof. dr Milan Počuča, redovni profesor i prodekan za nauku, kvalitet i razvoj Pravnog fakulteta i rukovodilac projekta, Rauno Raal, strani ekspert za ambalažu za depozitne sisteme, angažovan na projektu, i Goran Milojević, doktorand Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i zamenik rukovodioca projekta.

Oko 150 posetilaca iz ove oblasti (firme koje se bave reciklažom, kompanije koje proizvode napitke, ekološke organizacije... ) bili su veoma zainteresovani da saznaju na koji način se očekuje uvođenje depozitnog sistema za ambalaže za tečnosti. Konferencija je trajala tri sata i obilovala brojnim pitanjima, iznošenjem i razmenom mišlјenja. Dijalog na ovu temu biće nastavlјen krajem meseca.

logo