+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Potpisan sporazum sa Pokrajinskim zaštitnikom građana – ombudsmanom

02.02.2017.godine Novosti

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, u sredu 01.02.2017. godine, zaklјučili su sporazum o saradnji. Sporazumom se reguliše saradnja u svim oblastima naučne, istraživačke, projektne i edukativne delatnosti koje budu ocenjene kao komplementarne sa stanovišta obe institucije.

Saradnja će se razvijati u cilјu prenošenja znanja i iskustava putem sprovođenja zajedničkih naučno-istraživačkih projekata u oblasti lјudskih prava, stručnih skupova, edukativnih i promotivnih aktivnosti za stručnu i širu javnost, izdavačke delatnosti, kao i organizovanjem praktične nastave za studente Pravnog fakulteta u Pokrajinskom zaštitniku građana – ombudsmanu.
Po rečima potpisnika Sporazuma prof. dr Zorana Pavlovića, pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana i prof. dr Marka Carića, dekana Pravnog fakulteta, saradnja između ove dve institucije trebalo bi da doprinese unapređenju znanja studenata u oblasti lјudskih prava. Sa druge strane, očekuje se da će saradnja doprineti tome da svrha postojanja, način postupanja i iskustvo u radu Pokrajinskog, ali i drugih zaštitnika građana, stručnoj i široj javnosti budu predstavlјeni u širem kontekstu institucionalnih mehanizama za ostvarivanje, zaštitu i unapređenje lјudskih prava.
Potpisivanje Sporazuma sa Pokrajinskim zaštitnikom građana, predstavlja još jedan od koraka usmerenih ka proširivanju saradnje Pravnog fakulteta sa javnim sektorom u cilјu unapređenja procesa obrazovanja.

logo