+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studenti Pravnog fakulteta i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment posetili su Policijsku upravu Zrenjanin i Gradsku upravu Zrenjanin

08.12.2016.godine Novosti

Studenti Pravnog fakulteta i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment 30.11.2016. posetili su Policijsku upravu Zrenjanin i Gradsku upravu Zrenjanin u organizaciji doc.dr Borislava Bojića, saradnice u marketingu Dijane Borenović i asistentkinje Tatjane Vučurević.
Načelnik Policijske uprave Zrenjanin Bojan Marković dočekao je studente i kroz prezentaciju predstavio rad policijske stanice u Srednjebanatskom okrugu.

Predočen je podatak da 50% od ukupnog broja krivičnih dela na teritoriji Srednjebanatskog okruga čine krađe. Studenti su postavljali pitanja na koje je načelnik odgovarao na temu porodičnog nasilja za koje je primećeno da je u porastu. ,,Problem kod porodičnog nasilja je kada žrtva i po deset puta prijavi nasilnika, međutim dok slučaj dođe do suda žrtva povuče prijavu'', napomenuo je načelnik Bojan Marković. Policija uvek ima informacije u kojim porodicama se dešava nasilje ali ukoliko žrtva povuče prijavu ne može da se sprovede adekvatna zatvorska kazna, objasnio je načelnik. Studente je zanimalo kako se obezbeđuju veći javni skupovi poput manifestacije ,,Dani piva'' u Zrenjaninu, gde je objašnjeno da se uvek angažuje policijska jedinica iz Policijske uprave Zrenjanin jer ono što je potrebno kod ovakvih događaja je poznavanje terena i krivično gonjenih lica iz ovog okruga.
Studenti su takođe posetili i Gradsku upravu Zrenjanin gde ih je dočekao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, dok su prethodno čuli priču o istorijskom značaju same zgrade u kojem se danas nalazi opštinska uprava grada Zrenjanina. Gradska kuća u Zrenjaninu poznata je i kao Županijska palata a nalazi se na Trgu Slobode. Na mestu stare županijske zgrade podignuta je nova po nacrtima inž. Josifa Fišera u barokonom stilu. U holu zgrade pored ulaza u Svečanu salu, nalazi se jedinstveni ,,Pantelićev sat'' iz 1902. godine čiji mehanizam istovremeno pokreće četiri međusobno udaljena brojčanika. Sat je pokazivao indentično vreme u svečanoj sali, na balkonu, baštenskoj fasadi i u samom holu na satnom mehanizmu.
Studenti su sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem razgovarali na temu položaja privatnih i državnih fakulteta, gde je gradonačelnik naglasio da Gradska uprava Zrenjanina ne pravi razliku između ovih obrazovnih institucija i napomenuo da je upravo Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment dobar primer saradnje. Takođe, bilo je reči o nezaposlenosti u Zrenjaninu, i da će investicije predviđene i ugovorene za 2017. godinu smanjiti stopu nezaposlenosti.
Doc. dr Borislav Bojić naglasio je da će studenti Pravnog fakulteta imati mogućnost obavljanje prakse u Gradskoj upravi Zrenjanin, koja proizilazi iz pomenute dobre saradnje između Gradske uprave Zrenjanin i Pravnog fakulteta.

logo