+381 (0)15/340-020 | +381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

POSETA NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE

10.11.2016.godine Novosti

Studenti Pravnog fakulteta i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment pod rukovodstvom prof. dr Zorana Pavlovića, šefa krivičnopravne katedre Pravnog fakulteta i asistentkinje Tatjane Vučurević sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment posetili su Narodnu skupštinu, Republike Srbije.

Studente je dočekao narodni poslanik Balint Pastor, koji je ukratko predstavio organizaciju i rad Narodne skupštine i način ostvarivanja prava i dužnosti narodnih poslanika. Takođe, studentima su se obratili i predstavnici Grupe za edukaciju i prezentaciju skupštinske baštine i objasnili da je upravo njihov posao priprema i realizacija poseta građana, domaćih i stranih delegacija Narodnoj skupštini kao i prezentacija rada Narodne skupštine. Predstavljena je i mala sala Doma Narodne skupštine, gde su studenti sedeli i čuli reč više o radnim telima Narodne skupštine koja se obrazuju za razmatranje predloga zakona i praćenje izvršavanja zakona. Objašnjen je postupak pripremanja i sazivanje sednice Narodne skupštine u redovnom zasedanju.
Studenti su imali priliku da vide i biblioteku Narodne skupštine, koja se sastoji od čitaonice sa galerijom i depoa u kojem se nalazi najveći deo bibliotečkog fonda koji je formiran još iz vremena Kraljevine Jugoslavije kada je biblioteka tadašnje Narodne skupštine nasledila knjižni fond. Danas biblioteka sadrži knjige na srpskom i stranim jezicima iz oblasti politike, istorije, statistike ali i prava i ekonomije koje su dostupne i studentima kao i svim građanima, kako naglašava upraviteljica biblioteke.
Direktor Medija centra ,,Odbrana'' pukovnik Stevica Karapandžin, takođe je poželeo dobrodošlicu studentima u Centralnom domu Vojske Srbije, nekadašnjem ,,Ratničkom domu''. Pukovnik Stevica Karapandžin govorio je o istoriji Vojske Srbije, kao i o izdanjima Medija centra iz oblasti geopolitike, vojnog saniteta i istoriografije.

logo