+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Konferencija u Zagrebu

29.09.2016.godine Konferencije

Na poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, naša docentkinja i sekretarka Fakulteta, doc. dr Sanja Škorić je, kao jedina iz Srbije i ujedno jedina sa privatne visokoškolske ustanove, učestvovala na Konferenciji u okviru Educa – T projekta (projekat sufinansiran uz podršku Erasmus+ programa Evropske unije).

Konferencija je održana u prostorijama Ministarstva 22. i 23. septembra 2016. godine u Zagrebu, pod nazivom „Razvijanje i unaprjeđivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima“.

Na Konferenciji su učestvovali referentni profesori i stručnjaci iz navedene oblasti iz Nemačke, Francuske, Slovenije, Švedske i Hrvatske, kao i predsednica Evropske studentske unije.

Projektne aktivnosti, gde je održana Konferencija bila prvi korak, će biti usmerene ka unapređivanju kvaliteta učenja i držanja nastave u visokoškolskom obrazovanju, a odnosiće se na univerzitetske profesore, profesore visokih škola i unapređivanju visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ali i šire, kroz razmenu iskustava na međunarodnoj osnovi.

Kroz izlaganje svojih radova, predavači na Konferenciji su istakli važnost unapređivanja nastavničkih kompetencija, kako kroz dosadašnji naučni i stručni rad profesora, tako i kroz razvijanje njihovih pedagoških sposobnosti, praćenjem potreba studenata, uvođenjem novih pristupa prilikom izlaganja gradiva, permanentnom nadogradnjom postojećih znanja i iznalaženje najboljih mogućih načina prenosa tih znanja na studente. Takođe, istaknuta je velika uloga države i državne strategije visokog obrazovanja, kao i podrška države u ostvarivanju navedenih ciljeva u svim visokoškolskim ustanovama, bilo one državne ili privatne.

Iskustva sa dvodnevnog boravka naše docentkinje, Sanje Škorić u glavnom gradu Hrvatske, uz sticanje novih znanja i razmenu postojećih iskustava sa kolegama iz Hrvatske, od neprocenjivog su značaja za dalje unapređivanje kvaliteta nastave i nastavnog kadra i na našem Univerzitetu i fakultetima u njegovom sastavu, kao i za sve naše studente koji mogu očekivati još viši standard i kvalitet svog studiranja.

logo