+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Dr Nele Karajlić održao predavanje za brucoše

06.10.2016.godine Novosti

Za brucoše Pravnog fakulteta, nakon svečanog prijema, gospodin Nenad Janković poznatiji kao dr Nele Karajlić, književnik, muzičar, scenarista i režiser, održao je predavanje na temu „Živeti u 21. veku“ korz koje se osvrnuo na raspad bivše države Jugoslavije i poređenja ekonomske situacije nekadašnje i sadašnje države. 

Prisutne je pre predavanja pozdravio novi rektor Univerziteta Privredna akadmija prof. dr Mirko Kulić, koji je poželeo dobrodošlicu svim brucošima i uspeh na studijama.

Na oduševljenje svih prisutnih, gospodin Nenad Janković počeo je obraćanja sa osvrtom na svoje studentske dane, rekavši da su oni najlepši u životu, a da će naši studenti i sami to spoznati. Spomenuo je da nažalost nije završio svoje studije u Sarajevu usled početka rata koji ga je prekinuo da ispuni svoju želju, a da smatra da je obrazovanje vrlo važno u životu svakog mladog čoveka. Pričao je o načinu obrazovanja u bivšoj državi i o tome kako je iz njegove generacije izašlo mnogo današnjih uspešnih ljudi. Neki od njih su završili i više od jednog fakulteta, a danas žive u svim krajevima sveta od Indije do Amerike.
Predstavio je najnoviji projekat predstavu koju priprema o Nikoli Tesli, životu jednog od najvećih umova koje je ovo čovečanstvo imalo, jer smatra da niko o njemu još nije ispričao valjanu priču.
Na kraju je gospodin Nenad Janković govorio o važnosti kvaliteta, a ne kvantiteta u svemu pa i u obrazovanju, gde napominje da je bitan sistem u stvaranju kvaliteta, koji prepoznaje da upravo ovaj Fakultet ima, što je jedan od glavnih razloga koji ga je naveo da bude gost i obrati se studentima. Napominje da u današnjem vremenu koje karakteriše obilje informacija sa znanjem koje ipak ima svoje granice, kao i konstantnim povećavanjem opšte populacije i haosu, mladi ljudi imaju šansu upravo na mestima poput Pravnog fakulteta i Fakulteta za ekonomiju inženjerski menadžment, gde mogu da dobiju znanje od profesora koji će im se posvetiti u potpunosti i preneti sve što treba da nauče tokom studija u manjim grupama na jednom fakultetu.

logo