+381 (0)15/343-126 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

18.03.2014.godine Novosti

Peto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 4. marta 2014. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, Gimnazije “Laza Kostić” i Karlovačke gimnazije.


Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „…reč ni kad je u najdubljoj šumi izgovorena ne ostaje na mestu, a pogotovu kad se napiše ili čak i drugima kaže… “. (Ivo Andrić).
Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo sedam članova: glumac Srpskog narodnog pozorišta Jugoslav Krajnov, profesor srpskog jezika u Gimnaziji „Laza Kostić“ Vesna Novaković, profesor filozofije u Karlovačkoj gimnaziji dr Srđan Damnjanović, profesor filozofije u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ Branko Stamenović, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milorad Bejatović, profesor retorike na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Zdravko Jež i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof.dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izvela učenica Gimnazije „Laza Kostić“ Nikolina Gavrliov,  dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala studentkinji četvrte godine Tamari Preradović. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Prag ili Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Manifestaciju su uveličali vokalna grupa „Muzika Srca“, i učenici muzičke škole „Isidor Bajić“.   Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.

logo